Hvorfor drar vi med oss gamle ting?

Min boligdrøm er fylt med gamle minner, nye minner og forhåpninger til nye minner. I alle år har vi hatt mange ting vi alltid har hatt med oss, og slik har vel de fleste det?

Mange av de tingene vi har er eldre enn oss, hvor kommer disse fra? Og hvorfor er det så vanskelig å gi slipp på de? Og hva er deres historie?

Jeg fant fram tre ting hos oss, som jeg kjenner historien til, i allefall noe av den.

Målekopp:
Denne er fra begynnelsen av 1900 tallet og ble brukt av min oldemor når hun drev butikk. Selve målekoppen var det ikke lov til å bruke ved oppmåling direkte til kunder, men det var en av hennes 'arbeidsverktøy'. I mange år har den stått i min farfars kjeller og i min fars kjeller. Jeg fant den der forrige sommer og fikk den med meg hjem. Hos meg står den i vitrineskap! Ikke verst oppgradering for en liten kopp!Min manns bestemor samlet i alle år på kopper. En av hvert slag. Selv om de var samleobjekter, så brukte hun de også til kaffe & te når hun fikk gjester. Da hun gikk bort for et par år siden ble alle koppene fordelt på alle jentene i slekta, en stor samling ble delt opp i mange små deler. Til Norge (fra Canada) kom det 6 kopper. Disse står nå til pynt og har aldri vært brukt av oss."Gi oss i dag vårt daglige brød" står det på fatet som henger på kjøkkenet. Dette er et gammelt fat som er fra 1800/1900 tallet. Jeg selv fikk det da jeg var 19 år og flyttet hjemmefra. Det har tilhørt min oldemor. Hun brukte det aldri, det gjorde heller ikke min bestemor. I grell kontrast finner dere vinhyllen under. Vinhyllen er fra IKEA og er slett ikke gammel!
Er det flere der ute som finner denne type 'gamle' ting hjemme hos seg? Hva gjør dere med ting som mor og bestemor gir videre til dere når dere flytter for dere selv?

Dess eldre jeg har blitt, dess mer takknemlig er jeg for denne type ting som er med i min "boligbaggasje" og naturlig nok min boligdrøm.

Husk å stemme på meg i boligdrømkonkurransen:

http://www.boligdrommen2010.no/finalister/marianne/

Ha en strålende dag!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mariannewold

mariannewold

36, Fet

Jeg er med i Postbankens Boligdrøm Konkurranse denne sommeren (2010) og blogger i den forbindelse om meg, mitt liv og selvfølgelig boligdrømmen. Noen tenkter på boligdrøm som sin drømmebolig - det er egentlig litt trist, for hvor mange får mulighet til å ha drømmeboligen sin? Jeg tenkter på boligdrøm som en prosess som forandrer seg. Når du er ung, da vil du gjerne ha ei leilighet i en by, deretter kanskje rekkehus, eget hus og til slutt et hus i Spania. Selv om ingen av disse i løpet av ditt liv vil være din drømmebolig, så kan alle være boligdrømmen din. Jeg vil derfor gjennom bloggen la deg ta del i mitt liv som er en del av min boligdrøm. Jeg bor i min boligdrøm akkurat nå, uten at jeg bor i min drømmebolig. Min boligdrøm nå er frihet til å kunne bruke tid blant mennesker som betyr noe for meg, pusse opp og tilpasse boligen min til akkurat meg og min familie. Jeg setter veldig pris på din stemme, så gå inn på linken litt lengre ned og stem på meg!

Kategorier

Arkiv

hits