Har du lyst på et eget sted å bo?Boligdrømmens første fase er TRO - troen på at du har funnet den rette boligen for deg.
Hvor mange har ikke lyst på sitt eget sted når de er 17-19 år gamle og aldri har betalt for strøm, forsikring eller dopapir selv. Tanken på noe eget er ganske fristende når lillebror lirker opp låsen til rommet ditt eller mamma roper at søpla må tas ut.

I dag kan vi lese følgende tips i Nettavisen: Slik får du bolig før du er 30 - link til artikkelen finner du HER.

Når starter egentlig første fase for unge i dag?  Når er det realistisk å kunne få seg noe som er "ditt", dine vegger, din dør, dine gulv. Er 30 år for lenge å vente?

Hva skal du gjøre om du har lyst på et eget sted å bo?

FØR du møter Postbanken: Det er viktig å være forberedt når du skal snakke med banken. Du må på forhånd sette opp hva du har av inntekter. Lønn,studielån, stipend, bostøtte evnt barnetrygd (om du har barn). Deretter sette opp kostnader: lån, strøm, forsikring osv.

Så setter du opp egenkapital. Hva har du spart, har du BSU? får du låne litt av dine foreldre eller besteforeldre også?

Deretter en oversikt over prospekt på hvilke type leilighet du er interessert i å kjøpe. Det gjør nok også et godt inntrykk om du viser at du har fulgt med på leilighetene en stund og derfor kanskje vet litt mer om hva som er reell verdi (om noe er et godt 'kjøp') og om de vil falle lett i verdi eller ikke.

Viktige ting å sjekke ut:
- BSU
- Førstehjemslån (gis av kommunen)
- Lånemuligheter hos foreldre og besteforeldre (om du kan låne f.eks. 100 000 privat vil det være desto lettere å få lån i banken
- Bostøtte
- Har du en kjæreste du kan flytte inn sammen med? Dette vil halvvere dine bokostnader. NB! Det er veldig viktig med en samboeravtale om dere flytter sammen, slik at ikke en av dere blir sittende alene med alle kostnadene i en periode.

NB! Når du skal søke om lån i banken, så MÅ du forberede deg. Det nytter ikke å møte opp der og tenke at bankens rådgiver skal finne ut av ting for deg. Du skal vise rådgiveren at dette er noe som er gjennomtenkt, og ikke bare er på "lykke og fromme". Forberedelser her er viktigere enn noen tester eller innlevering du noen gang har hatt på skolen!

Jeg vil sette stor pris på din stemme i Boligdrømkonkurransen til Postbanken, stem på denne linken:

http://www.boligdrommen2010.no/finalister/marianne/

Marianne

Denne hyggelige gjengen møter du på Postbanken Lillestrøm (minus meg da):

Én kommentar

Nina Therese

28.jul.2010 kl.20:23

Jeg skal flytte ut om ca 4 uker : )

Skriv en ny kommentar

mariannewold

mariannewold

36, Fet

Jeg er med i Postbankens Boligdrøm Konkurranse denne sommeren (2010) og blogger i den forbindelse om meg, mitt liv og selvfølgelig boligdrømmen. Noen tenker på boligdrøm som sin drømmebolig - det er egentlig litt trist, for hvor mange får mulighet til å ha drømmeboligen sin? Jeg tenkter på boligdrøm som en prosess som forandrer seg. Når du er ung, da vil du gjerne ha ei leilighet i en by, deretter kanskje rekkehus, eget hus og til slutt et hus i Spania. Selv om ingen av disse i løpet av ditt liv vil være din drømmebolig, så kan alle være boligdrømmen din. Jeg vil derfor gjennom bloggen la deg ta del i mitt liv som er en del av min boligdrøm. Jeg bor i min boligdrøm akkurat nå, uten at jeg bor i min drømmebolig. Min boligdrøm nå er frihet til å kunne bruke tid blant mennesker som betyr noe for meg, pusse opp og tilpasse boligen min til akkurat meg og min familie. Jeg setter veldig pris på din stemme, så gå inn på linken litt lengre ned og stem på meg!

Kategorier

Arkiv

hits