Budrunde - hvem vinner?Boligdrømmens andre fase er håp. Du har funnet din boligdrøm og håper at den kan bli din.

Hvilken strategi skal du velge i en budrunde? Skal du legge deg lavt eller slå til alt hva tøyler og remmer kan holde?

Det er viktig å være klar over at du og selger har helt motsatt interesse i denne fasen:
Selger har lyst på mest mulig penger for boligen sin, og du er interessert i å betale minst mulig.


En budrunde har visse regler som alle parter skal forholde seg til, det er viktig å være klar over disse. Aftenposten Bolig hadde 10.juli en artikkel om dette, den kan du lese HER.

Det aller viktigste, er at du på dette tidspunktet allerede har vært i Postbanken og snakket med dens rådgivere og har et finansieringsbevis. Dette beviset, viser selger og megler at du har finansieringen i orden og ikke må ta forbehold om finansiering og stresse med dette i etterkant. Dette kan være en 'joker' som gjør at det blir nettopp du som får boligen!Tilbake til budstrategi. Et alternativ kan være å 'sjekke' hvor mange som er med og legge inn et lavere bud. Dersom det ikke kommer inn andre bud, vil da selger kanskje akseptere ditt bud, eller komme med et motbud (= minimum av hva hun kan godta). Dersom det viser seg at det er 10 andre med, som også har lagt inn bud, kan det være en ide å slå til med et høyere bud for å "riste av" flere av disse. Dersom en budrunde trekker ut er det nemlig mange som mister litt følelsen av hvor mye 5000 kr er og budene øker raskere enn ønskelig.

Hvert boligsalg er en egen prosess, og det er ingen fasit. Det viktigste å tenke på er verdien boligen har for deg! Sett en egen øvre grense og ikke bryt denne. Du skal ha et liv også etter boligkjøpet.

Marianne

Én kommentar

mariam

01.aug.2010 kl.21:57

Vet hvordan budrunder blir dyre, men vi fikk leiligheten til slutt! Flytter inn om 2 måneder!

Skriv en ny kommentar

mariannewold

mariannewold

36, Fet

Jeg er med i Postbankens Boligdrøm Konkurranse denne sommeren (2010) og blogger i den forbindelse om meg, mitt liv og selvfølgelig boligdrømmen. Noen tenker på boligdrøm som sin drømmebolig - det er egentlig litt trist, for hvor mange får mulighet til å ha drømmeboligen sin? Jeg tenkter på boligdrøm som en prosess som forandrer seg. Når du er ung, da vil du gjerne ha ei leilighet i en by, deretter kanskje rekkehus, eget hus og til slutt et hus i Spania. Selv om ingen av disse i løpet av ditt liv vil være din drømmebolig, så kan alle være boligdrømmen din. Jeg vil derfor gjennom bloggen la deg ta del i mitt liv som er en del av min boligdrøm. Jeg bor i min boligdrøm akkurat nå, uten at jeg bor i min drømmebolig. Min boligdrøm nå er frihet til å kunne bruke tid blant mennesker som betyr noe for meg, pusse opp og tilpasse boligen min til akkurat meg og min familie. Jeg setter veldig pris på din stemme, så gå inn på linken litt lengre ned og stem på meg!

Kategorier

Arkiv

hits